Συνάντηση θ. Καλαντζάκη με τον πρώην Βουλευτή Κ. Δερμιτζάκη

0
44

Μια εποικοδομητική συνάντηση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας του Δήμου, αλλά και προβλήματα της Ιεράπετρας είχε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον πρώην Βουλευτή Λασιθίου και σημερινό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, κ. Κωστή Δερμιτζάκη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 στον Δήμο Ιεράπετρας.

Συζητώντας για βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση σε μια εποχή αρκετά δύσκολη για την καθημερινότητα των Δήμων, ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για το τρέχον διάστημα, στις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς και σε έργα και παρεμβάσεις που εκτελούνται και άλλες που αναμένεται να ξεκινήσουν στις Τοπικές Κοινότητες και στην πόλη της Ιεράπετρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ό,τι αφορά τις υπηρεσιακές δομές και συγκεκριμένα τις Αστυνομικές Υπηρεσίες με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας για την Ιεράπετρα, καθώς επίσης και για το κλείσιμο του Γραφείου της ΔΕΗ, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες επίκειται άμεσα. Ο κ. Καλαντζάκης ενημέρωσε τον κ. Δερμιτζάκη για την κινητοποίηση στην οποία προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 10:00 -12:00 το πρωί στον χώρο του νέου Δημαρχείου για την Αστυνομία και την ΔΕΗ στην Ιεράπετρα και βέβαια ζήτησε και από τον ίδιο τη στήριξή του στην συλλογική προσπάθεια.

Όπως τόνισε, ο Δήμος Ιεράπετρας είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και διαρκή διεκδίκηση για την εξασφάλιση της λειτουργίας υπηρεσιακών δομών που υπάρχουν στην περιφέρειά του. Ο σχεδιασμός που προχωρά η Κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι ζημιώνει τις περιφερειακές κοινωνίες και χιλιάδες πολίτες του Ελληνικού Κράτους γι’ αυτό και η Ιεράπετρα για μια ακόμη φορά αντιστέκεται, αντιδρά και διεκδικεί για όλα όσα τις ανήκουν.

Άποψή μας είναι ότι η κάθε αναδιάρθρωση οφείλει να οδηγεί στην βελτίωση και όχι να γίνεται ζημιογόνα, οδηγώντας ολοταχώς στην οπισθοδρόμηση. Για όλους αυτούς τους λόγους στις 29 Σεπτεμβρίου η Ιεράπετρα, ο δήμος, οι φορείς, οι σύλλογοι, οι αιρετοί και οι πολίτες της θα στείλουν πάλι το μήνυμα σε ένα κράτος που γυρίζει την πλάτη και μας δημιουργεί συνεχώς νέα προβλήματα!» ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με αφορμή την συνάντηση με τον πρώην Βουλευτή Λασιθίου, κ. Κωστή Δερμιτζάκη, απευθύνοντας παράλληλα ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης.