Συζήτηση για την τοπική ανάπτυξη και το επάγγελμα του μηχανικού. Ξεκίνησε το συνέδριο στο ΤΕΕ/ΤΔΚ

0
829

Πραγματοποιήθηκε απόψε η επίσημη έναρξη του τριήμερου συνεδρίου με τίτλο ‘’Συζήτηση’’ και θέμα την Τοπική Ανάπτυξη και το Επάγγελμα του Μηχανικού, που συνδιοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Κρήτης με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο κτίριο του ΤΕΕ στην οδό Νεάρχου 23 στα Χανιά.

tee-1

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων του Τμήματος, όπως έχει διαμορφωθεί και συγκεκριμενοποιηθεί μετά από συνεργασίες με τοπικούς φορείς.

Σήμερα η πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στο επάγγελμα του μηχανικού και πως θα είναι αυτό σε 10 χρόνια με τις τεχνολογικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις.

tee-6

Ομιλητές ήταν ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, ο Διευθυντής Πληροφορικής Media Lab ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας, ο Μίνως Γαροφαλάκης Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Συστημάτων Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

tee-3

Την 1η ημέρα των εργασιών του συνεδρίου έκλεισε ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΔΚ Λευτέρης Κοπάσης.

tee-5

Για το επάγγελμα του μηχανικού τα επόμενα χρόνια, αλλά και για τις προοπτικές του στην Ελλάδα μίλησε στο kriti24.gr ο Διευθυντής Πληροφορικής Media Lab ΜΙΤ, Μιχάλης Μπλέτσας.

Το συνέδριο απευθύνεται στους Διπλωματούχους Μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη των δημοσίων τεχνικών υπηρεσιών, αρχών αδειοδότησης και ελέγχου, κατασκευαστές έργων δημόσιων και ιδιωτικών, στους μηχανικούς στην εκπαίδευση, επίσης στους μελλοντικούς συναδέλφους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και τους μηχανικούς δασκάλους τους ενώ ως προς τον ρόλο του συμβούλου του κράτους απευθύνεται στους αιρετούς της διακυβέρνησης, την διοίκηση και την αυτοδιοίκηση και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

tee-4

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου και αναλυτικές πληροφορίες για τους ομιλητές

http://synedrio16.teetdk.gr/index.html