Σπίρτζης για ΒΟΑΚ: Βρήκαμε διάσπαρτες «κουτσουλιές»…

0
147

Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) στο Νομό Λασιθίου έδωσε ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης. Απαντώντας λοιπόν στον κ. Πλακιωτάκη ανέφερε τα εξής:

Κύριε Πλακιωτάκη, εμείς διαιρούμε την Κρήτη γιατί κάνουμε τον Βόρειο Οδικό Άξονα και φαντάζομαι -ή έτσι ερμηνεύω τουλάχιστον- ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τον έκαναν, γιατί δε θέλουν να διαιρέσουν την Κρήτη, διότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Το πιθανότερο είναι, δηλαδή, εσείς να είχατε επιλέξει να μην κάνετε όλα αυτά τα χρόνια ούτε τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ούτε το Καστέλι, ούτε τα λιμάνια, ούτε τίποτα, για να μη διαιρείτε τους Νομούς της Κρήτης. Το κατάλαβα τώρα.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί κάνατε δύο χιλιόμετρα εδώ, τρία παρακάτω, τη μισή γέφυρα στο Λασίθι με στατικά προβλήματα. Τώρα το κατάλαβα..

Να δούμε λίγο τι βρήκαμε:

ΒΟΑΚ: Διάσπαρτες «κουτσουλιές» σε έναν δρόμο που είχε σχεδιαστεί από τη δεκαετία του 1960, όπου στα σημεία που ήταν να γίνει ο δρόμος έχουν γίνει ξενοδοχεία, διάφορες δραστηριότητες κ.λπ. Βρήκαμε σε σαράντα δύο χιλιόμετρα –όχι σε ενιαίο τμήμα, διάσπαρτα είναι αυτά, δύο χιλιόμετρα εδώ, τρία εκεί- αλλού να έχουν γίνει μελέτες, αλλού να έχουν ανατεθεί, αλλού να μην έχει γίνει τίποτα.

Κανείς δεν ήξερε δύο χρόνια μετά που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση τι γινόταν, ούτε ο ΟΑΚ που ήταν υπεύθυνος. Κανείς.

Βρήκαμε -και φαντάζομαι ότι θα το θυμάστε στα εγκαίνια του αεροδρομίου που αναφέρατε- ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για τη σύνδεση του αεροδρομίου.

Κι εδώ μπαίνουν ερωτήματα. Δηλαδή, γίνεται κάπου ένα αεροδρόμιο χωρίς δρόμο;

Βγάλαμε τώρα το Καστέλι.

Προβλέπεται και η οδοποιία για να πας στο αεροδρόμιο με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και από τη μια μεριά και από την άλλη και προς τον Bόρειο Oδικό Aξονα και προς το Λασίθι. Κάνατε ένα αεροδρόμιο – αυτά που κάνατε- κάνουμε ένα αεροδρόμιο και δεν ξέρουμε εάν θα έχουμε δρόμο.

Το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι αυτό το αεροδρόμιο «να μη βγαίνει». Να μην έχει κίνηση. Βεβαίως δεν έχει κίνηση. Έχει πρόβλημα το αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr