Στέφθηκε με επιτυχία η Ημερίδα Υδρογόνου στην Ιεράπετρα

0
49

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στην πόλη της Ιεράπετρας ημερίδα με θέμα το Υδρογόνο και τις προοπτικές που προσφέρει η αξιοποίηση του.

Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η προώθηση της υιοθέτησης και χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών και η ενημέρωση περί των πολλαπλών οφελών που προκύπτουν από την αξιοποίηση του υδρογόνου ως εναλλακτικό καύσιμο.

Στην ημερίδα συμμετείχαν παγκοσμίως καταξιωμένοι επιστήμονες και ερευνητές και εκπρόσωποι δήμων και φορέων. Μεταξύ αυτών ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης Γενικός Γραμματέας του Hydrogen Europe, ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο δήμαρχος Κύθνου κ Σταμάτης Γαρδέρης, ο κ. Νίκος Λυμπερόπουλος από την ΕΕ ως εκπρόσωπος της Κοινής Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Υδρογόνο και τις Κυψέλες Καυσίμου, ο κ. Θάνος Στούμπος ως Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο FCH JU, o Καθ. Γιώργος Φρουδάκης, Πρόεδρος του Χημικού Τμήματος του Παν/μιου Κρήτης και ο Καθ. Γιώργος Μαρνέλλος, Πρόεδρος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Παν/μιου Δυτικης Μακεδονίας και εκπρόσωπος παράλληλα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ότι  «είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας που διοργανώθηκε εδώ μια τόσο σημαντική ημερίδα για τις σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες υδρογόνου.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που βρέθηκαν κοντά μας τόσο καταξιωμένοι εκπρόσωποι της επιστημονικής & ακαδημαϊκής κοινότητας σε μια κοινή προσπάθεια εισαγωγής των τεχνολογιών υδρογόνου στις ενεργειακές επιλογές της Κρήτης και συγκεκριμένα της Ιεράπετρας.

Οι προοπτικές που ανοίγονται στην Ιεράπετρα για την υιοθέτηση νέων καινοτόμων τεχνολογιών είναι πολύ ελπιδοφόρες και επιφέρουν οικονομικότερες και περιβαλλοντικά φιλικότερες διεξόδους στην πόλη μας.

Ως δημοτική αρχή δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το παρόν του Δήμου. Μας αφορά απόλυτα και το μέλλον αυτού του τόπου και γι’ αυτό επενδύουμε σε αυτό. Εργαζόμαστε τώρα για να εξασφαλίσουμε ένα διαφορετικό αύριο όπου οι κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας θα απολαμβάνουν τα οφέλη των πιο σύγχρονων τεχνολογιών ισότιμα με κάθε ευρωπαίο πολίτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμος μας έχει κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχουν τεθεί».