Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ είναι αντίθετη η Α.ΚΙ.Ο.Ε.

0
37

«Η αύξηση της συνδρομής στην ετήσια ανανέωση της άδειας των συναδέλφων Λογιστών δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία, ούτε είχε την σύμφωνη γνώμη μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Τα οικονομικά του ΟΕΕ είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ειδικά με την οικονομική κρίση και τις συνέπειες που επέφερε στον επιχειρηματικό κόσμο και στην αγορά εργασίας.

Υπό τις συνθήκες αυτές, το σημερινό Προεδρείο του ΟΕΕ πρότεινε την αύξηση του ποσού για κάθε συνδρομή χωρίς προηγουμένως να  έχει φροντίσει για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του ΟΕΕ.

Τα μέλη μας αντιμετωπίζουν καθημερινά τις πολυεθνικές εταιρίες, τις τράπεζες που δρουν ως λογιστικά γραφεία και τους «αεριτζήδες» που ασκούν το επαγγέλματα του οικονομολόγου και του λογιστή στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, χωρίς να έχουν την αντίστοιχη πιστοποίηση από το ΟΕΕ αν και είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο.

Είχαμε προτείνει αφού διασφαλιστεί το επάγγελμα και έχουν εργασία οι συνάδελφοι να έλθει στην ΚΔ ξανά το θέμα και να δούμε και ποιες περικοπές πρέπει να γίνουν.

 Αντί να έχουν προηγηθεί τα αυτονόητα, αντί να έχουν εξαντληθεί οι εναλλακτικές λύσεις, αντί να έχει προηγουμένως εφαρμοστεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για όλους που δραστηριοποιούνται στο οικονομολογικό και λογιστικό επάγγελμα στη χώρα, ο πρόεδρος και το προεδρείο αποφάσισαν την αύξηση των εισφορών των μελών του ΟΕΕ.

Γιατί κ. Πρόεδρε δεν εισήγαγες ξανά το θέμα στην Κ.Δ. για να εισακουστούν όλες οι απόψεις και οι εναλλακτικές λύσεις πριν αποφασίσετε την άδικη οικονομική επιβάρυνση των μελών μας;

Γιατί κ. Πρόεδρε επιδιώκεις να κάνεις εξιλαστήριο θύμα το απλός μέλος του ΟΕΕ που πληρώνει ανελλιπώς την συνδρομή του;

Γιατί κ. Πρόεδρε καταφεύγεις στις εύκολες λύσεις και όχι τις νόμιμες και καινοτόμες λύσεις για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του ΟΕΕ;

 Λύσεις υπάρχουν αλλά απαιτείται πολιτική βούληση και πολιτικό θάρρος και εσείς δεν έχετε. 

Αξιότιμοι συνάδελφοι του προεδρείου , πήρατε μόνοι σας την απόφαση για την αύξηση των συνδρομών των μελών του ΟΕΕ χωρίς διαβούλευση και χωρίς να ζητήσετε την άποψη της ΑΚΙΟΕ και όχι μόνο.

Στις αποσπασματικές κινήσεις και στα λάθη που προκαλούνται εξαιτίας αυτών των ενεργειών σας είμαστε απέναντί σας.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης  Αλεβιζάκης

Οικονομολόγος- Μέλος της ΚΔ του ΟΕΕ

Εκπ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας»