Στο ΚΑΜ και στο Μίκης Θεοδωράκης η παιδική κακοποίηση παιδιών και εφήβων

0
26

Μια κοινωνία που κακοποιεί τα παιδιά της δε μπορεί να χαρακτηρίζεται ως ανθρώπινη και για να μπορούμε να λέμε ότι μας διακατέχουν τα χαρακτηριστικά του είδους θα πρέπει να καταγγέλλουμε περιστατικά κακοποίησης παιδιών αλλά και ανθρώπων γενικότερα που πέφτουν στην αντίληψη μας. 

Τα παραπάνω τονίστηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές των ενημερωτικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και ολοκληρώνονται την Κυριακή. 

Η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, σε συνεργασία με την Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Ιατρικό και τον Δικηγορικό Σύλλογος, διοργανώνουν εργαστήρια και διαλέξεις  για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Παράλληλα σήμερα στις 21:15 και αύριο και μεθαύριο στις 20:15 το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, η θεατρική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου για δεύτερη χρονιά ανεβάζει την παράσταση  “Η Γιορτή”, που αφορά την ιστορία της γενέθλιας βραδιάς του 60χρονου αστού Χέλγκε, επιτυχημένου επιχειρηματία, με τα μέλη της οικογένειάς του παρόντα. Το γεγονός σκιάζεται από την αυτοκτονία της μίας από τις δύο κόρες, που έχει συμβεί λίγο καιρό πριν. Η εικόνα της «ενωμένης» οικογένειας αρχίζει να θαμπώνει από τη στιγμή που αρχίζει η αποκάλυψη γεγονότων του παρελθόντος, τα οποία διατηρούνταν μέχρι τότε μυστικά. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με το έργο να είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 17 ετών. 

Προαιρετικά θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης υπέρ της εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων. 

Κώστας Γκαζής – Πρόεδρος Συλ. Ανθρωπ. Δικαιωμάτων Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων:

Αναλυτικά το πρόγραμμα: