Συναντήσεις των εργαζομένων στην Creta Farms με θεσμικούς φορείς, για την εξεύρεση λύσης

0
21

Στα πλαίσια συναντήσεων με τους θεσμικούς φορείς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Creta Farms αποτελούμενοι από τον πρόεδρο του σωματείου κο Δημήτρη Δουλγεράκη και τους εργαζόμενους κο Μ. Καραβάνο και Βασίλη Βουμβουράκη, παρουσία και του νομικού τους κο Αθανάσιο Μαντά, πραγματοποίησαν τις ακόλουθες επαφές.

Την Κυριακή 1/9/2019 συναντήθηκαν με τον βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Γιάννη Κεφαλλογιάννη όπου τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Την Δευτέρα 2/9/2019 συναντήθηκαν με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ κο Μανώλη Συντυχάκη που εκδήλωσε τα συγχαρητήριά του στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των εργασιακών τους κεκτημένων.

Τέλος την Τρίτη 3/9/2019 με πρωτοβουλία του βουλευτή Ρεθύμνου και πρώην Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού συναντήθηκαν με τον ειδικό σύμβουλο κο Δημήτρη Κοντοφάκα από το γραφείο του κου Δραγασάκη όπου έχει ασχοληθεί με περιπτώσεις όπως της Creta Farms, και τον κο Μελαχρινό διευθυντή του πολιτικού γραφείου του βουλευτή κου Παππά, που εξέφρασαν την υποστήριξή τους με κάθε θεσμικό μέσο, ώστε η εταιρία να διατηρηθεί σε λειτουργία και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Μαρινάκη και αντιπροσώπους των 5 δήμων του νομού Ρεθύμνου.

Οι συναντήσεις συνεχίζονται και με ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς και με τους μεγαλομέτοχους της Creta Farms.

Όλες οι συναντήσεις έχουν στόχο στην βοήθεια εξεύρεσης λύσης με παρεμβάσεις ο καθένας από την πλευρά του κάτι που άπαντες υποσχέθηκαν και σε αυτό ακριβώς το σημείο γίνονται πιέσεις από την πλευρά των εργαζομένων.