Τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

0
10

Την Τρίτη 9 Απριλίου ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων των 65 συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Χανίων. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 10 Δεκεμβρίου. 

Το παρόν στο δικαστήριο έδωσαν οι Νίκος Βουρλάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων και Νίκος Παπαντωνάκης, δημοτικός σύμβουλος Χανίων, για να συμπαρασταθούν στους συμβασιούχους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΣΥ: 

«Την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των 65 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Χανίων, εξέφρασαν έμπρακτα με την παρουσία τους στο Δικαστικό Μέγαρο, την Τρίτη 9 Απριλίου, ως αντιπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Χανίων οι : Νίκος Βουρλάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων και Νίκος Παπαντωνάκης, εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.

Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων των 65 εργαζομένων αναβλήθηκε για τις 10 Δεκέμβρη του 2019, με αποτέλεσμα την προσωρινή παραμονή τους στην εργασία.

Ο Νίκος Βουρλάκης δήλωσε :

«Σε αυτή την προεκλογική περίοδο όταν μιλάμε για το Δήμο πρέπει να βάζουμε στο κέντρο της συζήτησης τους εργαζόμενους του Δήμου. Έχουμε όμως να κάνουμε με ένα μειωμένο σε αριθμό δυναμικό που με μειωμένους μισθούς, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, δίνει καθημερινά τη μάχη για να κρατήσει αυτή την πόλη όσο μπορεί πιο καθαρή.

Αυτά τα θέματα δεν μπαίνουν στο κέντρο της συζήτησης από τους υποψήφιους των άλλων κομμάτων, γιατί είναι επιλογή τους η ιδιωτικοποίηση και οι εργολαβίες. Ο Χανιώτης πληρώνει πολύ ακριβά δημοτικά τέλη, πληρώνει όσα πλήρωνε το 2009 όταν το εισόδημά του έχει μειωθεί στο μισό ή έχει χαθεί το εισόδημά του. Και βάζουμε εμείς θέμα δραστικής μείωσης της φορολογίας και κανείς τους δε λέει κουβέντα.

Μόνο με μια πραγματικά αγωνιστική Δημοτική Αρχή, πλάι, αλλά και με την στήριξη των εργαζομένων, μπορεί να δοθεί η μάχη για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αναγκαίες προσλήψεις. 

Για μια πόλη που θα αντανακλά και θα υπηρετεί τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες όλων. »