Τι ρωτά την κυβέρνηση, ο Βασίλης Κεγκέρογλου για την CretaFarms

0
19

«Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της CRETAFARMS καθώς και το μέλλον των εργαζομένων», ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση του στη Βουλή. Η ερώτηση απευθύνεται στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

H Αλλαντοβιομηχανία CRETA FARMS είναι σημαντική επιχείρηση για την οικονομία της Κρήτης και ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος της χώρας μας, με 20 πατέντες κατοχυρωμένες σε όλο τον κόσμο, η οποία έχει περιέλθει σε κρίσιμη κατάσταση και ανεξάρτητα από τα αίτια και τις ευθύνες της Διοίκησης, πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην CRETA FARMS, εκφράζουν συνεχώς την ανησυχία τους σχετικά με τα τεκταινόμενα και την πορεία της εταιρείας καθώς και την έντονη αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον, ύστερα από τις εξελίξεις γύρω από την εταιρεία.

Επειδή πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες έχετε ήδη προβεί και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε άμεσα να αναλάβετε ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της CRETAFARMS καθώς και το μέλλον των εργαζομένων;