Το NATO κατέβασε τη φωτογραφία των δυτών με την τουρκική σημαία από το Twitter

0
39

Η ελληνική πλευρά δεν άφησε να περάσει στα ψιλά η νέα τουρκική πρόκληση με την υποβρύχια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο twitter της Διοίκησης NATO, Allied Maritime Command (MARCOM), στην οποία δύο Τούρκοι δύτες πόζαραν με την σημαία της χώρας τους, βόρεια της Κρήτης. 

Μετά το ντόμινο αντιδράσεων και την αντίδραση του ΓΕΝ, παρενέβη ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και η φωτογραφία αφαιρέθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του ΝΑΤΟ Maritime Command.

Ωστόσο παραμένει στη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η φωτογραφία φέρεται να έχει ληφθεί κατά τη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου και ολοκληρώνεται αύριο. Πρόκειται για άσκηση με σενάρια ναρκοπολέμου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και βατραχάνθρωποι, που έκαναν κατάδυση βόρεια της Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

 

 

 

με πληροφορίες από lifo.gr