Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις βλημάτων αγνώστου τύπου από την Πιόνγκγιανγκ

0
13

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει απτόητος της πυραυλικές δοκιμές, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να υποβαθμίζει το θέμα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, τοπική ώρα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο βλημάτων, αγνώστου τύπου, προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τα δύο βλήματα εκτοξεύτηκαν από την πόλη Χάμχουνγκ στη βορειοανατολική Βόρεια Κορέα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας. «Ο στρατός παρακολουθεί την κατάσταση σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν άλλες εκτοξεύσεις και παραμένει σε ετοιμότητα», επισημάνθηκε ακόμη.

Η νέα δοκιμή ήταν μία ακόμη αντίδραση του Κιμ Γιονγκ Ουν στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που ξεκίνησαν τη Δευτέρα η Ουάσινγκτον και η Σεούλ, παρά τις προειδοποιήσεις της Βόρειας Κορέας. Τουλάχιστον ένα από τα δύο βλήματα φαίνεται παρόμοιο με τους πυραύλους μικρού βεληνεκούς τους οποίους εκτόξευσε πρόσφατα η Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. «Εχουμε ενημερωθεί για τις αναφορές εκτόξευσης πυραύλου από την Βόρεια Κορέα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Είμαστε σε στενές διαβουλεύσεις με τους Γιαπωνέζους και Νοτιοκορεάτες συμμάχους μας», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εκτόξευση μετά την επιστολή Κιμ σε Τραμπ

Οι νέες δοκιμές έγιναν μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έλαβε άλλη μία «πολύ όμορφη επιστολή» από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Δεν ήταν ευχαριστημένος με το θέμα των στρατιωτικών γυμνασίων. Ξέρετε ότι ούτε και εμένα μου άρεσαν ποτέ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για το περιεχόμενο της επιστολής. Τις τελευταίες εβδομάδες η Βόρεια Κορέα έκανε τέσσερις φορές εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς, ως προειδοποίηση για τα κοινά γυμνάσια.

Πάντως, ο Τραμπ για μία ακόμη φορά υποβάθμισε τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας. «Θα το ξαναπώ. Δεν έχουν υπάρξει πυρηνικές δοκιμές. Οι δοκιμές ήταν όλες με πυραύλους μικρού βεληνεκούς. Καμία δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων. Κανένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς», δήλωσε την Παρασκευή.

πηγή: iefimerida