Υπογράφηκε η σύμβαση με την ΕΤΕπ για το αεροδρόμιο Καστελλίου

0
19

Μπήκαν οι υπογραφές για την σύμβαση της συγχρηματοδότησης από πλευράς ΕΤΕπ για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι. Το ύψος της χρηματοδότησης θα φτάσει τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ, την ικανοποίηση του για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕΠ για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου στην Κρήτη, εξέφρασε σε γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η παροχή αυτής της νέας στήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδύσεις
στην ελληνική αεροπορία υπεγράφη σήμερα από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας
Επενδύσεων κ. Andrew McDowell, τον Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Ευρωπαϊκής
Τράπεζας Επενδύσεων κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.
Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. McDowell στην Αθήνα. Στην τελετή
υπογραφής παρίσταντο, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης και ο Υφυπουργός Υποδομών
και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ακολουθεί η δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών, το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ),
ξεκινάει η κατασκευή ενός εμβληματικού έργου για ολόκληρη την Κρήτη.

Ενός έργου τα θεμέλια του οποίου τέθηκαν το 2004 όταν ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια για την υλοποίηση του. Το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, αναμένεται να διπλασιάσει τη δυναμικότητα εξυπηρέτησης επιβατών στην Κρήτη, συμβάλλοντας στην ολιστική ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας, μέσα από την εξάλειψη περιορισμών στον αριθμό επιβατών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ενίσχυση των επιπέδων ασφαλείας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας τόσο στο στάδιο κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Σήμερα έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για να δημιουργηθεί μια υποδομή τεράστιας σημασίας για το νησί μας, καθώς η λειτουργία του νέου αεροδρομίου θα αποτελέσει το έναυσμα για τη
συνολική αναβάθμιση των υποδομών σε όλη την Κρήτη».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε: «Σήμερα είμαστε πραγματικά χαρούμενοι γιατί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο ξεκινάει. Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στην περιοχή του Καστελίου. Ένα έργο πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και συνολικά για τον τουρισμό μας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποτελεί σταθερό σύμμαχο μας όχι μόνο σήμερα, αλλά και σε άλλες σημαντικές περιπτώσεις: στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε όλη τη χώρα, αλλά και σε ένα πρόγραμμα καίριων δράσεων για την οδική ασφάλεια. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και η συνεισφορά της πραγματικά πολύτιμη».